Blogi

Blogi

Sopimustenhallinta ja henkilötietojen käsittely

24.1.2023|Henkilötietojen käsittely, Järjestelmän hankinta, Sopimustenhallinta, Yleinen|

Artikkelissa käsitellään tyypillisimpiä henkilötietojen käsittelytilanteita sopimustenhallinnassa. Henkilötietoja käsitellään tavallisimmin näissä tilanteissa: sopimusosapuoli on yksityishenkilö, oman organisaation sopimusvastuuhenkilöiden käsittely sekä toisen sopimusosapuolen sopimusvastuuhenkilöiden käsittely. Lue blogiartikkelista lisää mitä tulee ottaa huomioon järjestelmän suunnittelussa ja näissä tilanteissa.

Kuntalain uudistus – Sopimusten hallinta lisättävä hallintosääntöä koskevaan säännökseen

3.6.2021|Hankintasopimukset, Julkishallinto, Kunnat, Sopimustenhallinta, Yleinen|

Kunnan hallintosääntöön tulee ottaa määräykset sopimusten hallinnasta 31.12.2021 mennessä. Lue blogiartikelista miksi muutos tehtiin kuntalakiin ja mitä on hyvä sopimustenhallinnan osaaminen ja valvonta käytännön tasolla.

Onko kaikki julkishallinnon sopimustenhallinta hankintasopimusten hallintaa?

25.5.2021|Hankintasopimukset, Julkishallinto, Sopimustenhallinta|

Julkishallinnossa tehdään paljon sopimuksia, joita ei käsitellä hankinta- ja kilpailutusjärjestelmien kautta tai ne eivät ole hankintasopimuksia. Lue blogiartikkelista mitä muita sopimuksia julkishallinnossa tulee vastaan. Varmista myös niiden sopimustyyppien valvonta ja seuranta.

Osa 1. Asianhallinta – hoitaako se samalla myös sopimushallinnan?

22.2.2021|Järjestelmän hankinta, Julkishallinto|

Voiko asianhallinnalla toteuttaa tehokasta sopimustenhallintaa? Julkishallinnon organisaatioilla on tarve uudistaa asianhallintaansa ja kilpailuttaa sekä vertailla asianhallintaratkaisuja. Samalla halutaan myös sopimustenhallinta kuntoon. Lue mistä asioista julkishallinnon organisaation tulee varmistua hankkiessaan asianhallintaratkaisua myös sopimustenhallintaan.

Blogisarja – Sopimustenhallinta tukemaan julkishallinnon organisaatiota

17.2.2021|Julkishallinto, Sopimustenhallinta|

Kirjoitan tähän blogiartikkelien sarjaan näkökulmia julkishallinnon sopimustenhallinnan erityispiirteistä. Sopimustenhallintaa kehittävä julkishallinnon organisaatio ja sopimustenhallinnan vastuuhenkilö, tutustu näihin tuleviin artikkeleihin. Mielelläni kuulisin myös mistä asioista haluaisit lukea julkishallinnon ja sopimustenhallinnan näkökulmasta. Olethan yhteydessä niin voin ottaa toiveesi huomioon.

Sopimustenhallinnan tiedonjaon politiikka

15.12.2020|Käyttöoikeudet, Sopimustenhallinta|

Sopimustenhallintajärjestelmää suunniteltaessa ja käyttöoikeusrooleja määriteltäessä kysyn asiakkailtani, mikä on teidän sopimustenhallinnan tiedonjaon politiikkanne? Usein vastaus on, että ei meillä ole sellaista määriteltynä tai aukikirjoitettuna. Sitten asiaa voi avata käymällä keskustelua käytännön esimerkein, kuka saa nähdä minkäkinlaisia sopimuksia tai onko tarvetta rajoittaa sopimusnäkyvyyttä tai avata sitä nykykäytännöistä totutuista siiloista?

Sopimustenhallinnan asiantuntijayrityksen perustaminen – Contractian tarina

14.12.2020|Contractia Oy, Marita Willman, Sopimustenhallinta|

Nimeni on Marita Willman ja olen koulutukseltani lakimies. Olen tehnyt sopimustenhallintaa pitkään, ihan sieltä ensimmäisestä lakimiesammatistani asti vuodesta 2000. Mutta kuten jokaisella yrittäjällä, minullakin on tarinani miten päädyin tähän nykyiseen työhöni ja yrittäjäksi Contractiaan.

Sopimustenhallinnan kumppaniksi Contractia

Contractia on ollut mukana toteuttamassa yli 70 sopimustenhallinnan ympäristöä.

Ole yhteydessä ja kysy lisää referensseistä ja tuloksista.

Sopimukset hallintaan

Tilaa maksuton alkukartoitus

Tilaa maksuton alkukartoitus

Nykyaikainen yritystoiminta edellyttää tehokasta sopimustenhallintaa.
Go to Top